Op de voorjaarswandeling van 28 april 2018 zullen we in het natuurgebied de Maasduinen wandelen. Adres: Twistedenerweg 2, Wellerlooi.

We hebben daar voor en na de wandeling de beschikking over een deel van het pannenkoekenhuis “Jachthut op den Hamer” . De Jachthut gaat om 11 uur open, we verzamelen daar en u krijgt dan eerst een kopje koffie/thee met een plakje cake aangeboden door de NKC. Daarna begint de wandeling onder leiding van Rene Havers, we zullen ongeveer 1,5 uur lopen.

Het betreft het uiterste puntje van het grotere natuurgebied de Maasduinen. Dit gebied loopt van Afferden tot aan Wellerlooi. Het gebied aldaar heet Landgoed de Hamert.

Vanaf de Jachthut lopen diverse routes. De route van 5 km is af te korten naar een lengte van zo’n 3 km. De route van een km is geschikt voor minder valide, rolstoelen of gewoon als je niet ver wilt wandelen. Het gebied bestaat uit loofbomen, naaldbomen, hei en rivierduinen. Het kent een rijke culturele geschiedenis.

De locatie ‘Jachthut Op den Hamer’ is een pannenkoekenhuis met een leuke en gemoedelijke sfeer. Ook de prijzen die ze hanteren zijn redelijk te noemen, dus na terugkeer kunnen we daar wat te eten bestellen

Er is voldoende parkeergelegenheid .Vanaf de parkeerplaats loop je door een stukje bos vanzelf naar de Jachthut, dat staat ook goed aangegeven en er is een parkeerplaats vlak bij de Jachthut.

 

error: Content is protected !!