Welkom op onze site

De geplande Algemene Vergadering van zaterdag 28 november zal geen doorgang vinden. Alle leden en huisgenootleden  hebben hierover een mail ontvangen. Iedereen die zich voor de vergaderstukken en de stemming heeft aangemeld, heeft nu alle ontvangen. Als u geen mail heeft ontvangen stuur dan een bericht naar jaarvergadering@keeshondenclub.nl met vermelding van uw naam en woonplaats.

De vergadering gaat niet door!!! De Algemene Vergadering staat gepland voor zaterdag 28 november 2020 in Dogcenter Kerkwijk, Jan Stuversdreef 4, 5315 NZ Kerkwijk (Gelderland). Aanvang 14.00 uur. Zie voor de agenda het Kontaktblad.

Per 4 september 2019 is er een nieuwe rasstandaard van de keeshond. Er zijn o.a. nieuwe maten vastgesteld en de zin: “Hair must not look like being modelled” is toegevoegd.

grote grijze keeshond 49 +/- 6 cm
grote witte/zwarte keeshond 45 +/- 5cm
middenslag keeshond 35 +/- 5 cm
kleine keeshond 27 +/-3 cm
dwergkeeshond 21 +/- 3 cm

http://fci.be/Nomenclature/Standards/097g05-en.pdf

 

Logo_Lid-van-RvB_Horizontaal_CMYK_Basis

De Nederlandse Keeshonden Club is de enige door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland erkende rasvereniging voor het behartigen van de belangen van alle variëteiten Keeshonden, Japanse Spits en de Volpino Italiano