Welkom startpagina

We organiseren onze voorjaarswandeling op 27 maart op Landgoed Groeneveld.
Landgoed Groeneveld (130 ha) is een romantisch, 18e eeuws park in Engelse landschapsstijl waar je heerlijk kunt wandelen. Honden (maximaal 3 per begeleider) mogen het hele jaar loslopen en kunnen zwemmen in de vijvers. Tijdens de wandeling loop je de ene keer over statige lanen en dan weer over kronkelende paden. Door de verharde paden is dit losloopgebied uiterst geschikt voor rolstoelgebruikers.
Om 11.00 verzamelen we bij het Grandcafé Groeneveld om te beginnen met een kop koffie of thee. Om 12 uur starten we aan de wandelingen. We hebben 2 of 3 wandelroutes beschikbaar, meer informatie hierover volgt.
Parkeren kan (gratis) op de grote parkeerplaats van Kasteel Groeneveld adres: Groeneveld 2 in Baarn
Aanmelden is verplicht!
Stuur een email met hoeveel personen u deelneemt aan de wandeling en welke route u wilt wandelen naar pr@keeshondenclub.nl
U kunt zich aanmelden t/m 23 maart.

Benaming en indeling Keeshond:

De Raad van Beheer hanteerde nog namen van de variëteiten van de keeshond die niet geheel overeenkwamen de met indeling van de FCI.

In de laatste rasstandaard is er voor de grijze keeshond namelijk een apart hoofdstuk toegevoegd, los van de grote witte en zwarte.

De indeling van de FCI:
Keeshond (Wolfspitz)
Giant spitz, white, brown, black
Medium size Spitz, white, orange, grey shaded, other colours, brown, black
Miniature Spitz, brown, black, white, orange, grey shaded, other colours
Pomeranian

De Nederlandse namen die de Raad nu hanteren voor de variëteiten zijn:

Keeshond Wolfsgrijs
Keeshond Groot
Keeshond Middenslag
Keeshond Klein
Keeshond Dwerg

Deze verandering was ook nodig om Dutch Dog Data ook voor de Keeshond goed te laten functioneren: www.dutchdogdata.nl/Home/Search (binnenkort zal het in orde gemaakt worden)

 

Fokkers moeten zich bij de overheid registreren: https://www.houdenvanhonden.nl/nieuws/registratieplicht-fokker-bij-overheid-per-1-november-2021/

error: Content is protected !!