aanschaf pup

keeshond websiteUw wilt een pup aanschaffen

 

Kijkt u ook bij fokkers en nesten en liefhebberverenigingen voor fokkers en nesten in Nederland en daarbuiten.

U zoekt een dwergkees? Kijkt u dan vooral eerst even hier!!

De pups van keeshonden zijn buitengewoon actief. Ze willen overal bij zijn, ze willen alles weten en alles meemaken. De meeste keeshonden worden wat rustiger als ze een jaar of 3 zijn. Ze kunnen ook luidruchtig zijn. Houdt u rekening met deze eigenschappen. Ga voor u een pup aanschaft eerst eens bij fokkers kijken of bezoek een dag van de keeshondenclub zo dat u weet waar u aan begint.

Keeshonden hebben nog meer goede eigenschappen! Ze zijn erg op de baas gericht en makkelijk op te voeden, ze zijn heel  slim en weten snel wat er van ze verwacht wordt. Wat niet wil zeggen dat ze het dan ook altijd meteen doen, want ze kunnen wel eens wat eigengereid zijn. Op hondenscholen vervelen ze zich vaak snel, ze hebben al lang door wat de bedoeling is en ze willen door naar een nieuwe uitdaging. Als u daar op inspeelt kunt u ver komen met uw kees.

De periode dat een hond tussen de 4 en 12 weken oud is, wordt de primaire socialisatiefase genoemd. In deze fase leert de hond wat wel en wat niet tot zijn normale leefwereld behoort. Dus de pup moet kennis maken  maken met alle aspecten van het dagelijks leven, zoals de stofzuiger, de huisbel, kinderen, de radio  en dat begint al bij de fokker! Het is heel belangrijk dat pups al tijdens de eerste periode van hun leven dagelijks plezierige ervaringen opdoen met mensen zodat ze zich veilig voelen bij mensen.
Een pup die in deze fase van zijn leven relatief geïsoleerd opgroeit heeft voor de rest van zijn leven een enorme achterstand opgelopen. Dus koop uw pup bij een fokker die zijn honden in huis op laat groeien en met kinderen, andere honden, verkeer en liefst ook met autorijden vertrouwd maakt.

Let u bij  het gaan kijken naar een pup op de volgende zaken: zijn de pups vrolijk en levendig? Hebben de pups geen diarree of waterende en/of etterende oogjes. Zijn de oren schoon? Zijn ze niet mager of juist te dik? Vraag naar de enting(en) en ontwormingsku(u)r(en) die de pups gehad hebben of nog zullen krijgen. Is de huisvesting schoon?

De normale entingen voor pups worden gegeven op een leeftijd van 6 en 9 weken, ontwormt wordt er op een leeftijd van 2,4, 6 en 8 weken. Latere ontwormingen kunnen verschillen, maar tenminste nog op een leeftijd van 16 en 32 weken.

Een stamboom alleen geeft geen garantie op de gezondheid van de pup. Het is een afstammingsbewijs, zodat u zeker weet dan de pup afstamt van de ouderdieren die vermeldt zijn op de stamboom. Indien nodig kunt u gebruikmaken van de puppybemiddeling van de Nederlandse Keeshonden Club
Mw. Barbara van Praag
E-mail

Leest u verder bij opvoeden en voeding en beweging

De verantwoordelijkheid voor het fokken van een nest ligt altijd bij de fokker, de NKC erkend daarin geen enkele verantwoordelijkheid.

since 1924

error: Content is protected !!