opvoeden

 keeshond websiteOpvoeden en karakter

 

Keeshonden zijn slimme, maar wat eigenwijze honden. Ze zijn actief, zeker als pup en ze hebben graag wat te doen, vooral als dat samen met de baas kan.
Als u op deze eigenschappen weet in de spelen zult u een super hond hebben.

De opvoeding moet gebaseerd zijn op beloning, niet op straf. Belonen kan door een klein stukje voer of door met een hoge stem zeggen dat het heeeel goed was wat daar gebeurde.

Bouw de oefeningen heel voorzichtig op en begin simpel. Als uw pup net in huis is en en hij reageert op zijn naam? Braaf! en een klein snoepje. Zo maakt u langzaam de oefening steeds moeilijker. Laat de oefensessies nooit te lang duren, oefenen is ook voor een hond erg vermoeiend. En hou het afwisselend, een slimme kees denkt al snel, en terecht!, dat weet ik nou wel!

Ga naar een goede hondenschool, heel goed voor de hond, maar ook voor de baas. Er zijn ook hondenscholen die meer doen dan alleen gehoorzaamheid, informeer eens in uw omgeving.

Een boek met veel oefeningen met handige plaatjes zijn er natuurlijk verschillende, uit het “Toepoels Puppywijzer” zult u veel oefeningen en tips  halen.

Moet er toch gestarft worden, dan zegt u met lage stem kort: foei! en laat u door uw lichaamstaal zien dat u daar niet blij van wordt. Een hond heeft hele goede oren, schreeuwen is echt niet nodig.  En de hond maakt geen fouten, de baas heeft het hem niet duidelijk genoeg uitgelegd, dat moet het uitgangspunt zijn. Dus probeer het nog eens op een andere manier. Wordt NOOIT boos en mok niet. Denk niet: dat weet hij nou toch wel?? Kijk eerst naar uw eigen gedrag: ben ik wel duidelijk geweest? Ben ik wel consequent geweest? Want wat vandaag niet mocht, mag morgen ook niet! Lijfstraffen zijn uit den boze! Het schaadt het vertrouwen en de hond zal het ook niet begrijpen.

Wanneer u een keeshond wilt aanschaffen is het belangrijk om te weten hoe het karakter van de kees is en of het bij u en uw gezin past.

De keeshond is nieuwsgierig en oplettend naar uw doen en laten. Een keeshond is intelligent en gevoelig voor uw stemming in droevige en blijde tijden. Ze passen zich goed aan allerlei omstandigheden aan, zolang ze maar bij u in de buurt kunnen zijn, vinden ze alles prima. Een typische eigenschap van keeshonden is hun ongelooflijke nieuwsgierigheid. Ze willen alles onderzoeken en als er iemand belt, staan ze voor u bij de deur om te zien wie er nu weer op bezoek komt.

De keeshond kan van zich laten horen, maar bij een goede opvoeding is dit prima in de hand te houden, maar hij is van narure wel een waakhond en hij zal dus altijd aanslaan als hij iets vreemds opmerkt. Het zijn beslist geen weglopers en zullen u tijdens de wandeling niet uit het oog verliezen.

PDF download :NKCKarakter

 

 

since 1924

error: Content is protected !!