erkende kleuren

keeshond websiteErkende kleuren

Bij de grote keeshonden zijn alleen de kleuren grijs, wit, zwart en bruin toegestaan. Bij de dwerg- , kleine -, en middenslagkeeshonden zijn alle erkende kleuren toegestaan.

Wolfsgrijze Keeshond: wolfsgrijs is zilvergrijs met zwarte haarpunten. De snuit en de oren zijn donker gekleurd. Rond de ogen is een duidelijke tekening, bestaande uit een fijne zwarte lijn, die loopt van de buitenste oogpunt naar de aanhechting van het oor, wij noemen dit “de bril”. De fijne arceringen en schaduwen vormen samen de korte maar expressieve wenkbrauwen. De kraag en de beharing op de schouders zijn lichter gekleurd. Voor- en achterbenen zijn zilvergrijs, zonder zwarte aftekeningen onder het elleboog- en kniegewricht, behalve wat kleine streepjes op de tenen. Zwarte staartpunt; onderzijde van de staart en broekbeharing zijn zilvergrijs.
U2 Farben bei den Spitzen 1

Zwarte Keeshond:  het haar van de bovenvacht is diepzwart, zonder witte of anderskleurige aftekening, ook de ondervacht en de huid moeten donker gekleurd zijn. De Keeshond Groot zwart mag kleine witte markeringen hebben aan poten en borst.U2 Farben bei den Spitzen 1

Bruine Keeshond: de bruine kleur moet gelijkmatig, éénkleurig donkerbruin zijn, ook de ondervacht is donker bruin. Pigment is bruin.
U2 Farben bei den Spitzen 1

Witte Keeshond: het haar moet zuiver wit zijn. Een beetje biscuit-kleurig, zeker aan de oren, is toegestaan.

U2 Farben bei den Spitzen 1

Oranje Keeshond: de oranje kleur moet gelijkmatig eenkleurig zijn,  niet te licht en niet te donker, middelmatige nuance.
U3 Farben bei den Spitzen 2

Bonte Keeshond: de gevlekte honden moeten een witte grondkleur hebben, dus de hond is voor het merendeel wit. De zwarte, bruine, grijze, oranje of oranje-sable, creme of creme-sable  gekleurde platen moeten over het gehele lichaam verdeeld zijn.
U3 Farben bei den Spitzen 2

Anderskleurige Keeshond: onder deze benaming vallen alle kleurschakeringen als crème, crème-sable, oranje, oranje-sable, black-and-tan en bont (gevlekt).  Sable zijn zwarte haarpunten op een oranje of cremekleurige hond. Hieronder oranje-sable, creme, black and tan.
U3 Farben bei den Spitzen 2

U3 Farben bei den Spitzen 2

U3 Farben bei den Spitzen 2

 De foto’s zijn met dank overgenomen uit het Tijdschrift “Der Deutsche Spitz” van maart 2014, een uitgave van de Verein für Deutsche Spitze.

since 1924

error: Content is protected !!