ik wil een dwergkees

keeshond website

U bent op zoek naar een dwergkeeshond, tegenwoordig ook met allerlei andere benamingen aangeduid als pomeriaan, pommetje en dergelijke, afgeleid van het Engelse woord voor dwergkees, pomeranian.

Dwergkezen zijn op het moment erg in trek, je kan wel zeggen dat het een rage is. Daarom is het voor kopers moeilijk om snel aan een goede hond te komen. Heeft u daarom gewoon geduld of kijk naar een andere variëteit, daar zijn vaak wel tamelijk snel pups van beschikbaar.

Veel foute fokkers (met advertenties vaak op Marktplaats  en honden zonder stamboom) maken misbruik  van deze benamingen, omdat er zoveel vraag naar is en omdat er voor een  dwergkees over het algemeen veel geld gevraagd en betaald  wordt. Maar veel van deze  hondjes zullen uiteindelijk veel te groot worden en de maat krijgen van een middenslag.

Er zijn veel handelaren actief, ze verkopen honden uit Rusland, vaak met een stamboom. Het klinkt allemaal erg betrouwbaar, maar dat is het niet.  U betaald veel geld voor zo’n hondje, maar het blijkt vaak een kat in de zak, als het hondje ziek blijkt te zijn. 

Hier volgen enkele tips:
Kijkt u eens aan de linkerkant van de website, waar alle variëteiten worden uitgelicht. Allemaal met hetzelfde kezenkarakter.
De Volpino is een kleine witte kees uit Italië, met zijn 30 centimeter niet zo veel groter dan een dwerg en een bijzondere verschijning omdat er maar weinig van zijn.
De Japanse Spits, ook wit en met zijn 35 centimeter beslist een handteerbare hond.
De Middenslag keeshond is er in meerdere kleuren, wit, zwart, oranje en andere kleuren, ook rond de 35 centimeter en ook makkelijk mee te nemen.

U kunt op onze website zoeken bij:
fokkers
nesten
links-liefhebberverenigingen
en op onze facebook-pagina kunt u vragen stellen.

Vergeet u ook niet even naar de voorkomende kwalen te kijken: gezondheid

since 1924

error: Content is protected !!