Verkort Fokreglement

Onderzoeken Alle variëteiten, behalve alle grote keeshonden, worden op patella luxatie onderzocht vanaf de leeftijd van 12 maanden. Er wordt alleen gefokt met PL 0/0, 1/0, 0/1 of 1/1. Bij elk nest heeft één van beide ouderdieren PL 0/0.

De grote keeshonden worden onderzocht op heup-dysplasie, vanaf de leeftijd van 12 maanden. Er wordt alleen gefokt met HD-A, HD-B en HD-C. Bij HD-C heeft de andere ouder HD-A.

Alle onderzoeken wordt gedaan bij klinieken die bij Raad van Beheer op de lijst staan. Zie : https://www.houdenvanhonden.nl/fokken-met-je-hond/fokken-en-gezondheidsonderzoeken/dierenartsen-gezondheidsonderzoeken/

Bij de dwergkees is het dringende advies de ouderdieren te scannen op SM en CM, vanaf de leeftijd van minstens 2,5 jaar, bij voorkeur bij kliniek Evidentia in Arnhem. Zie https://www.keeshondenclub.nl/wp/ziektes/

Merle: Keeshonden met de kleur Merle zullen geen stamboom krijgen.

Herhaalcombinaties: Dezelfde oudercombinatie is maximaal 3 maal toegestaan bij de dwergkeeshond, bij alle overige rassen en variëteiten is dezelfde oudercombinatie 2 maal toegestaan.

Aantal dekkingen: Bij de dwergkeeshond mag de reu maximaal 6 geslaagde dekkingen per kalenderjaar verrichten met een totaal van 25 dekkingen gedurende zijn leven. Bij de overige rassen en variëteiten mag de reu 4 geslaagde dekkingen per kalenderjaar verrichten met een totaal van 10 dekkingen gedurende zijn leven. Als geslaagde dekking geldt een dekking waaruit minimaal één levende pup is voortgekomen en ingeschreven in het NHSB.

Dit overzicht is niet compleet, lees voor alle details https://www.keeshondenclub.nl/wp/fokreglement/

Of vraag informatie bij de fokcommissie@keeshondenclub.nl

grote keeshond dwergkees pom

error: Content is protected !!